ՈՐԱԿԻ, ՍՆՆԴԻ, ՇՐՋԱԿԱ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ԵՎ ԱՌՈՂՋՈՒԹՅԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ
Խմբ. 6, 15.04.2024թ.
“Եվրոթերմ” ՓԲԸ-ի ղեկավարությունը նպատակաուղղված է ձեռնարկել միջոցառումներ ուղղված ընկերությունում արտադրվող արտադրատեսակների որակի շարունակական կատարելագործմանը, հաճախորդների պահանջների բավարարմանը, անվտանգ սննդի մատակարարմանը՝ առաջարկելով բազմատեսակ բարձրորակ արտադրանք, որի որակական հատկանիշները ընդունելի են բոլոր շահագրգիռ կողմերի համար:
Ընկերության ղեկավարությունը գիտակցում է Որակի և Սննդի անվտանգության կառավարման կարևորությունը և իր վրա է վերցնում կառավարման ինտեգրացված համակարգի ստեղծման և շարունակական կատարելագործման ողջ պատասխանատվությունը՝ ապահովելով ISO 9001:2015, FSSC 22000, ISO 22000:2018, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 կառավարման ստանդարտների պահանջների կատարումը:
Ընկերությունը հավատարիմ է այն համոզմունքին, որ սննդամթերքի անվտանգության հաջող մշակույթ կարելի է ձեռք բերել միայն անվտանգ աշխատանքային պրակտիկաներին և ընթացակարգերին հետևելով։ Այս նպատակներին հասնելու համար սննդամթերքի հետ կապված բոլոր գործողությունների վտանգների ամբողջական վերլուծությունից հետո ներդրվել է վտանգների վերլուծության և հսկման կրիտիկական կետերի համակարգը (HACCP), որի շրջանակներում բոլոր հրահանգները և վերահսկման մեխանիզմները նախատեսված են սննդամթերքի անվտանգությանը սպառնացող ցանկացած վտանգ վերահսկելու համար:
Սույն քաղաքականությունը հիմնված է հետևյալ նպատակների և սկզբունքների վրա.
- Բավարարել Որակի և Սննդի անվտանգության պահանջները ոչ միայն ընթացակարգերի առկայությամբ, այլ վերջիններիս գործածությամբ, շարունակական և մշտական բարելավմամբ,
- Արտադրել և մատակարարել որակի և սննդի անվտանգության ստանդարտներին համապատասխան արտադրանք՝ երաշխավորելով արտադրանքի և գործընթացների
- ամբողջականությունը, ինպես նաև ապահովել որակի և սննդամթերքի անվտանգության բոլոր կանոնադրական և կարգավորող պահանջները, ներառյալ որակի և սննդի անվտանգության հետ կապված հաճախորդների փոխհամաձայնեցված պահանջները:
- Լինել նպատակաուղղված, հաստատակամ և հետևողական Հաճախորդների բավարարմանը հասնելու համար,
- Մշտապես զարգացնել առաջնորդությունը, ղեկավարության ներգրավվածությունը գործընթացներին, կառավարել հարաբերությունները աշատակիցների, ինչպես նաև ներքին և արտաքին շահառուների միջև, ապահովելով կազմակերպության ներսում իրավասու, լիազոր և ներգրավված անձանց համագործակցություն,
- Ապահովել գործընթացային մոտեցում,
- Ապահովել իրավական համապատասխանություն ՀՀ օրենսդրությանը, ինչպես նաև ԵԱՏՄ և այլ կիրառելի միջազգային իրավական կարգավորումներին։ Ապահովել արտադրական տարածքներում պատշաճ սանիտարահիգիենիկ վիճակ,
- Ապահովել և խրախուսել սննդի անվտանգության մշակույթի ընդհանուր արժեքների և համոզմունքների պահպանումը կազմակերպության ներսում պրակտիկաների միջոցով, որոնք նպաստում են սննդի անվտանգ միջավայրի ստեղծմանը և պահպանմանը,
- Տեսանելի և չափելի դարձնել սննդամթերքի անվտանգության մշակույթը՝ կիրառելով.
- նպատակների և ակնկալիքների սահմանում
- հետևողականություն
- ճկունություն և հարմարվողականություն
- վտանգների և ռիսկերի վերլուծություն և իրազեկվածություն
- մարդկային ռեսուրսների խթանում և իրազեկվածության մակարդակի մշտական բարձրացում
- մաքրության ապահովում
- արտադրության գործնթացների լիարժեք վերահսկում
- անվտանգ ջրի և հումքի օգտագործում
- պատրաստի արտադրանքի պահման պայմանների ապահովում, անվտանգ սպառում
- Մշտապես խթանել այնպիսի աշխատանքային միջավայր, որտեղ անձնակազմը կարող է ազատ շփվել ներքին շեղումների վերաբերյալ,
- Իրականացնել Որակի և Սննդի անվտանգության կառավարման համակարգի գործունեության արդյունավետության պարբերական վերլուծություններ,
- Ղեկավարության վերլուծություններ, որոնց արդյունավետությունը չափվում, գնահատվում և վավերացվում է ներքին և արտաքին ստուգումների, հաճախորդների հետադարձ կապի և բողոքների վերլուծությունների միջոցով,
- Գործարանում բարձրացնել ուղղվածությունը դեպի ռիսկերի վրա հիմնված կառավարում,
- Ստեղծել ISO 9001:2015, 22000:2005, 14001:2015, 45001:2018 ինտեգրված կառավարման համակարգ և հասնել դրա հավաստագրմանը, ապահովել կառավարման համակարգերի շարունակական բարելավումը,
- Տարածել աշխատակիցների մեջ որակի և սննդի անվտանգության, աշխատանքի և առողջության, էկոլոգիական կառավարման սկզբունքների կարևորությունը, ապահովել մասնագիտական գիտելիքների և սննդի անվտանգությանն առնչվող կոմպետենտության շարունակական զարգացումը, այդ թվում պարբերաբար կազմակերպել որակի, սանիտարահիգիենիկ նորմերի, աշխատանքի անվտանգության և առողջության պահպանման վերաբերյալ ուսուցումներ:
- Ապահովել ղեկավարության առաջնորդություն, թիմային աշխատանք, կենտրոնացում ընդհանուր արդյունքի վրա և ընկերության կառուցվածքային ստորաբաժանումների գործունեության շարունակական կատարելագործում։
- Աշխատակիցների միջև պարտականությունների, լիազորությունների հստակ բաշխում և արդյունավետ փոխհամագործակցություն:
- Իրազեկել որակի և սննդի անվտանգության պահանջները մատակարարներին, կապալառուներին, հաճախորդներին և սպառողներին և այլ համապատասխան շահագրգիռ կողմերին:
- Սահմանել տարեկան չափելի որակի և սննդի անվտանգության նպատակներ բոլոր գործողությունների համար՝ ապահովելով շարունակական բարելավում։
- Շարունակաբար վերանայել որակի և սննդի անվտանգության կառավարման քաղաքականությունը, ստանդարտներն ու ընթացակարգերը՝ արդյունավետորեն կառավարելու սննդամթերքի անվտանգության ռիսկերը կապված արտադրանքի, գործընթացների և տեխնոլոգիաների փոփոխությունների հետ:
Սննդային կորուստի և թափոնների (ՍԿԹ) վերահսկման համար Ընկերությունը պարտավոր է.
- Սահմանել նպատակներ հաշվառելու ՍԿԹ մակարդակը, ինչը կօգնի բարձրացնել սննդի անվտանգությությունը, բարելավել տնտեսական կատարողականը և նվազեցնել շրջակա միջավայրի վրա ազդեցությունը,
- Վերլուծել, նույնականացնել հնարավոր սննդային թափոնների կարգերը և երկրորդային օգտագործման ուղիները՝ նվազեցնելու ՍԿԹ մակարդակը,
- Հստակեցնել վերահսկման միջոցները, փաստաթղթավորումը, մշտապես վերլուծել ստացված տվյալները,
- Ճիշտ պլանավորման միջոցով նվազեցնել վերամշակման փուլում առաջացած և պատրաստի արտադրանքի ՍԿԹ քանակը,
- Վերաբաշխել արտադրության փուլերում և պատրաստի արտադրանքի պահման ընթացքում առաջացած սննդային թափոնները, ինչը կօգնի կառավարել սննդամթերքի ավելցուկը և նվազեցնել ՍԿԹ առաջացման մակարդակը՝ միաժամանակ դրական ներգործություն ապահովելով շրջակա միջավայրի վրա։
- Իրազեկման մակարդակի բարձրացման և մակնշման ճիշտ ընկալման շնորհիվ նվազեցնել արտադրության գործընթացների և սպառման ընթացքում պոտենցիալ կորուստների քանակությունը։
- Ապահովել սննդային թափոնների առանձնացված հավաք, տեսակավորում՝ համաձայն աղբի կառավարման հրահանգի։
Աշխատանքի անվտանգության ոլորտում Ընկերությունը պարտավոր է.
- Աշխատանքի անվտանգության կառավարման համակարգի կիրառման ոլորտը համապատասխանեցնել Ընկերության Աշխատանքի անվտանգության ոլորտի բնույթին և ռիսկերի մասշտաբին,
- Ձեռնարկել կանխարգելիչ միջոցառումներ աշխատողների առողջությանը վնաս պատճառելը և առողջության վատթարացումը կանխարգելելու համար,
- Մշտապես բարելավել աշխատանքի անվտանգության կառավարման համակարգը և ապահովել դրա կիրառելիությունը Ընկերությունում,
- Մշտապես պահպանել ներպետական օրենսդրության և միջազգային իրավական նորմերի պահանջները,
- Ապահովել հիմք աշխատանքի անվտանգության ոլորտի նպատակների սահմանման և վերլուծության համար,
- Փաստաթղթավորել, ներդնել և պահպանել կառավարման համակարգի պահանջները,
- Տարածել աշխատակիցների մեջ աշխատանքի անվտանգության ոլորտում իրենց անհատական պարտականությունները,
- Հասանելի լինել շահագրգիռ կողմերին,
- Իրականացնել աշխատանքի անվտանգության կառավարման համակարգի գործունեության արդյունավետության պարբերական վերլուծություններ, համոզվել, որ այն նշանակալի է և Ընկերությանը համապատասխան:
Էկոլոգիական կառավարման քաղաքականությունը: Ընկերությունը պարտավոր է՝
- Ապահովել, որպեսզի էկոլոգիական կառավարման քաղաքականությունը համապատասխանի Ընկերության արտադրանքի, ծառայությունների, գործունեության արդյունքում էկոլոգիական հետևանքների բնույթին ու մասշտաբներին,
- Մշտապես բարելավել և կանխել շրջակա միջավայրի աղտոտումը,
- Մշտապես պահպանել ներպետական օրենսդրության և միջազգային իրավական նորմերի պահանջները,
- Ապահովել հիմք էկոլոգիական նպատակների և խնդիրների վերհանման, սահմանման և վերանայման համար,
- Փաստաթղթավորել, ներդնել և պահպանել կառավարման համակարգի պահանջները։
- Հասանելի լինել և տարածել էկոլոգիական կառավարման համակարգի սկզբունքները ինչպես Ընկերության աշխատակիցների, այնպես էլ հանրության շրջանակներում:
Տնօրեն՝ Վահե Ղազարյա